Bütçe nedir örnek ?

Savat

Global Mod
Global Mod
Butce, bir kisinin veya bir kurumun belirli bir sure icin beklenen gelir ve giderleri ile toplam paray veya urunleri planlamasdr. Butce, kurumlarn uretim, sats ve pazarlamalarn planlamak icin kullandklar bir aractr. Butce, gelecekte olusabilecek riskleri minimize etmek ve verimliligi arttrmak icin onemlidir.

Butcelerin Amac

Butceler, kurumlarn calsma alanlarn ongormek, gelecekte olusabilecek maddi riskleri minimize etmek ve ongorulen kaynaklar dogru sekilde kullanmak icin planlamalar yapmalarn saglar. Butce, kurumun kaynaklarnn dogru ve etkin bir sekilde kullanlmasn saglar. Butceler, yonetim tarafndan calsanlara yonelik odemeler, satn almalar ve uretim maliyetlerinin kontrolu icin kullanlr. Butceler, kurumun calsanlarnn kaynaklarnn coktan kullanlmasn saglar.

Butcelerin Ozellikleri

Bir butcenin ozellikleri, kisinin veya kurumun gelir ve giderleri hakkndaki bilgileri icerir. Butce, calsanlarn veya urunlerin odemelerini planlayan bir aractr. Butce, kurum tarafndan ongorulen gelirlerin ve giderlerin kontrol edilmesi ve yonetilmesi icin kullanlr. Butceler, kurumlarn ongorulen giderleri ve harcamalarn planlama ve buna gore hareket etmeyi saglar. Butce, kurumun verimliligini arttrmak icin kullanlan bir aractr.

Butcelerin Ornekleri

Bir ornek, bir universite butcesidir. Universite butcesi, ogrenci, ogretim uyesi ve diger calsanlarn odemeleri, bina ve ekipmanlarn bakm ve onarm, arastrma ve ogrenim calsmalarnn finansman, universitenin genel harcamalar ve universiteye gelen bagslarn kontrolu icin kullanlr. Bir diger ornek, bir isletmede kullanlan butce olabilir. Isletme butcesi, sats ve pazarlamalar, uretim ve urun gelistirme, calsanlarn odemeleri, yatrm ve diger giderlerin kontrolu icin kullanlr.