Mustafa Destici’nin babasının cenazesi konutuna getirildi

DeSouza

New member
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde oturan, Büyük Birlik Partisi Genel Lideri Mustafa Destici’nin babası Ali İhsan Destici, dün akşam saatlerinde konutunda rahatsızlandı.

Ambulansla Eskişehir Kent Hastanesi’ne gdolayılen baba Destici’nin kalp krizi geçirdiği belirlenirken, hekimlerin müdahalesine karşın hayatını kaybetti. Ali İhsan Destici’nin cenazesi hastanedeki süreçlerinin akabinde Eskişehir’in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi’ndeki meskenine getirildi. Mustafa Destici, meskeninin önünde taziyeleri kabul ederken, babasının araçtaki cenazesi başında dua etti.

Babasının kendisi, kardeşleri ve arkadaşlarına hocalık yaptığını tabir eden Mustafa Destici, “Babam bana, kardeşlerine, bir hayli arkadaşına, köy sakinlerine ve ilçede yaşayanlara hocalık yaptı. İlçemizde ve köyümüzde bir epeyce talebeleri vardı. Biz beraberinde hocamızı da kaybettik. Babam hayatını dümdüz, dosdoğru hayatış bir insandı. Ben 5-6 yaşımdan itibaren hatırlıyorum. O yaşlarda doğal biraz daha bu biçimde hayal meyal lakin çabucak sonrasındasında berrak bir biçimde hatırlıyorum. 50 yılına şahitlik ettim. Elhamdülillah, hiç bir yanlışını görmedik. ömrünü inandığı üzere, emrolunduğu üzere, ulu Allah müddetinde ‘Emrolunduğu üzere dosdoğru yaşayın’ diyor. Babamız da emrolunduğu üzere dosdoğru ömrünü yaşadı. Buradaki bütün köylülerimizde, arkadaşları da talebeleri de tanıyan herkes, onun şahididir” sözlerini kullandı.

Günyüzü ilçesindeki Gecek Mahallesi’nde fazlaca hoş vakit içinder geçirdiklerini anlatan Destici şunları söylemiş oldu:

“Çok hoş bayramlar geçirdik. Çok hoş yazlar, kışlar geçirdik. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Yeri cennet olsun. Düzgün, hoş bir insanı Kuran ahlakıyla ahlaklanmaya çalışan bir insanı kaybettik. Güzel bir Müslümanı kaybettik. Bir iman erini, hayatında olduğu üzere dosdoğru yaşayan bir iman erini kaybettik. Alışılmış buradaki hemşerilerimiz, hoş bir komşularını, güzel bir hemşehrilerini kaybetti. Biz de babamızı kaybettik. Babamız bizim ömrümüzde da daima örnek olmuştu. Hoş bir örnek olmuştu. Elhamdülillah hepimizi de sağlıklı bir biçimde, hoş bir biçimde yetiştirdi. Biz ona şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Biz ondan razıydık. Babamızdan razıydık. Rabbim de razı olsun inşallah. Buradan inşallah Hakk’a uğurlayacağız. Ben buraya kadar Türkiye’nin dört bir tarafınca gelen bütün arkadaşlarımıza da bütün kardeşlerimize de akrabalarımıza da hemşerilerimize de dava arkadaşlarımıza da konuklarımıza de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız, siyasi partilerimizin genel liderleri, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, basınımızın, medyamızın değerli isimleri, Anadolu’dan her tarafınca partili, partisiz binlerce, on binlerce arkadaşımız dünden beri bizi arıyor. Ben kendilerini de acımızı paylaştıkları için epey teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, Allah onlardan da razı olsun diyorum.”

Destici’nin vefat eden babası Ali İhsan Destici, Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi’nde ikindi namazına akabinde toprağa verilecek.