70. Yılında Sahnelere Veda Eden Usta Oyuncu Müjdat Gezen Kimdir? Müjdat Gezen’i Yakından Tanıyalım!

A

admin

Guest
Türk sanat topluluğunun duayen isimlerinden biri Müjdat Gezen… Sanat dünyasının 70 yıldır değerli bir kesimi haline gelen Gezen geçtiğimiz günlerde sahnelere veda ettiğini duyurdu. Bugüne kadar değerli isimleri yetiştiren usta oyuncunun hayatı da merak konusu oldu şüphesiz. ‘Yaşam Uzunluğu Emek ve Onur Ödülü’lü Gezen hakkında yapılan araştırmalar sürat kazandı. Peki Müjdat Gezen kimdir, gerçek ismi ne? Usta oyuncu Müjdat Gezen kaç yaşında, nereli, rol aldığı dizi ve sinemalar hangileri?

Gelin Müjdat Gezen’i yakından tanıyalım…

Usta oyuncu Müjdat Gezen’in sanat yılındaki 70’inci yılı biroldukça ünlü ismin katıldığı merasimle bir arada kutlandı. Usta oyuncunun konuşması ise sevenlerini bir çok üzdü.

Bugüne kadar sayısız tiyatro ve üretimde rol alan Gezen sahnelere veda ettiğini duyurdu. Müjdat Gezen’in jübile konuşması tüm salonu duygulandırdı.

“Hani bir kaydırak vardır ya çocuk parklarında, küçük çocuklar o merdivenleri dakikalarca çıkar, daha sonra o kaydıraktan bir iner, bir iki saniyede biter. Ben o kaydırağın tam başındaki adamım artık. Oradan inişe bu biçimde süratle geçiyorsun. Yoruldum, dinleneyim. Öğrencilerimle oyun koyarım sahneye, onlar oynarlar. Ben seyrederim, müellifim, onlar oynarlar lakin, artık sahneye çıkacak üzere hissetmiyorum kendimi. Bu gece kızımla birlikte en son oynadığımız oyun, baba-kızdan bir kısım oynuyoruz. daha sonra haydi bana eyvallah. Bu güç bir meslek, çileli bir meslek. Sıkıntısını de çektik, sefasını da sürdük. Artık artık dinlenme vakti.”

Birçoğumuzun aklına Cennet Mahallesi’nin Yunus’u olarak kazınan Müjdat Gezen’in hayatı da merak konusu oldu olağan olarak.

Müjdat Gezen Kimdir, Gerçek İsmi Ne?

Milyonlarca kişiyi kendine hayran bırakan Müjdat Gezen’in asıl adı Halit Müjdat Gözen’dir.

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olarak yakından tanıdığımız Gezen bununla birlikte öğretmen, şair ve müelliftir.

2007 yılının Kasım ayından bu yana UNICEF Türkiye’nin Yeterli Niyet Elçisi olan Gezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kurucusudur.

İlkokul dönemlerindeyken tiyatro ve radyo ile tanışmıştır.

İlk özel tiyatro çalışmasını 1963’te yapan Gezen’in 74 tane şiirden oluşan ‘Şiirim Geldi Bırakın Beni’ isimli albümü bulunuyor.

Usta Oyuncu Müjdat Gezen Kaç Yaşında, Nereli?

Müjdat Gezen İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir.

29 Ekim 1943 tarihinde hayata gözlerini açan usta oyuncu 79 yaşındadır.

Müjdat Gezen’in Rol Aldığı Kimi Filmler

• 7 Kocalı Hürmüz

• Eşkiya Halil (Haydut)

• Cafer Bey

• Kara Gözlüm

• Ateş Parçası

• Rüyalar Gerçek Olsa

• Uyanık Kardeşler

• Adamını Bul

• Aptal Şampiyon

• Gırgıriyede Cümbüş Var

• Görgüsüzler