Bu gençlik sözlerini kim anlıyor? Gençlik argosu için çok mu yaşlı?

Muqe

New member
Sevgili okuyucular,

Bu anın hiç gelmemesini gerçekten ummuştum, ama giderek yaklaşıyor gibi görünüyor. “Olacaksın Asla Artık yeni trendlerden haberi olmayan anne baban gibi ol,” derdim hep kendi kendime. Yakın zamana kadar buna tamamen ikna olmuştum ama sonra 2023 yılının gençlik sözü adayları sunuldu. Şimdi itiraf etmeliyim ki, 20’li yaşlarımın sonlarındayken bu kelimelerin neredeyse yarısını anlayabiliyordum, tren istasyonu.

“Auf Lock” ve “Rizz”i ne için kullanıyorsunuz? “Beğenebilir mi” bir ifade mi yoksa bir soru mu? Ve “adam” ile ne ifade etmek istiyorsun? Günlük Tiktok tüketimi, çevrimiçi oyun ve genel merakımla her zaman “uçacağım” düşündüm (bu hala söyleniyor mu?), Ama görünüşe göre bu bile artık yeterli değil. Geçen yıl gençlikle ilgili her kelimenin ne anlama geldiğini hâlâ biliyordum ve bazı sözcükleri kendim de kullandım. Ama şimdi, bunu yazarken, kendimi yaşlı hissetmeye başlıyorum.

En azından meslektaşım Irene Habich sayesinde artık gençlerin (+) dilini neyin etkilediğini anlıyorum. Dilbilimci Yazgül Şimşek ile konuştu ve “Dil, evde bulunduğunuz yerde doğal olarak gelişir” vurgusunu yaptı. Onların dili. Şimşek’e göre gençlik dili, sosyal bağlamlara uyum sağladığımız için yetişkin yaşamında varlığını sürdüremez. Bu benim için de çok şey açıklar.

Ama hepimizin bildiği gibi, sadece hissettiğin kadar yaşlısın ve bu en azından etkileyebileceğimiz bir şey. Örneğin, vücudumuzu zinde tutarak ve günlük yaşama daha fazla egzersiz getirerek. Bunun nasıl çalıştığını bu haber bülteninde okuyabilirsiniz. Ve başka bir kişisel ipucu: Merak sizi genç tutar. Her zaman yeni trendlerden haberdar olan herkes – örneğin gençlik kelimeleri “Rizz” ve “Yan göz” ile ilgili açıklayıcı makalelerimizde – en gençlerle de söz sahibi olabilir. Merakım sayesinde en azından her gençlik kelimesine yabancı değilim: Bir Tiktok kullanıcısı olarak örneğin “goofy” ve “slay” in ne anlama geldiğini biliyorum ve bu kelimeleri ara sıra arkadaşlarım arasında kendim de kullanıyorum. Bakalım 2024 yılının gençlik kelimesi için oy verirken hala kaç kelime biliyorum.

Ben Kendal’ın

Tepeden tırnağa

İşe bisikletle gidenler, sabah ilk iş olarak dolaşımlarını çalıştırırlar.

İşe bisikletle gidenler, sabah ilk iş olarak dolaşımlarını çalıştırırlar.

© Kaynak: Tobias Hase/dpa-tmn

Uzun süre oturmak sağlıksızdır. Bu, bu ülkede iyi bir haber değil, çünkü yakın tarihli bir araştırmaya göre, Almanya’da insanlar günde ortalama 9,2 saati işte, arabada ve ayrıca kendi dört duvarları arasında oturarak geçiriyorlar. Meslektaşım Katrin Schreiter’in bildirdiği gibi, spor bile bu kadar uzun süreli oturmayı telafi edemez. Köln’deki Alman Spor Üniversitesi’nden spor bilimcisi Ingo Froboese, “Çünkü sekiz ila on saat oturup ardından akşamları bir saat yürüyüşe çıkarsanız, o zaman vücuttaki birçok faktör zaten kalıcı olarak değişir” diyor. Bu nedenle, ideal olarak günlük (iş) yaşamınızda daha fazla egzersiz yapmalısınız, örneğin şu ipuçlarıyla:

• Her saat beş ila on dakikalık küçük bir fiziksel aktivite planlayın.
  • Telefonla konuşurken ayağa kalkıp dolaşmak.
  • Merdiven boşluğunda hızlıca birkaç kat yukarı koşun.
  • Düzenli olarak birkaç ağız kavgası yapın.
tüm sevgiyle

Bir çiftin terapiye karar vermesi genellikle uzun zaman alır.

© Kaynak: Cottonbro Studio/Pexels

Her çift bazen kavga eder, bu normaldir. Ancak, çatışmalar sürekli kendini tekrar edip tırmandığında, çiftler bazen profesyonel desteğe ihtiyaç duyarlar. Ancak meslektaşım Kristina Auer’e (+) göre birçok çift terapiye yıllar geç geliyor. Bu kaçınma davranışının olası sonuçları: çiftler birbirinden uzaklaşır, sürekli kavga eder, bazen ikisinden biri veya biri de aldatır.

Çift terapisti Sandra Jankowski, hayal kırıklığı çok büyük olduğu veya farklı yaşam planları geliştirildiği için bir telafinin genellikle pek mümkün olmadığını söylüyor. Peki çift terapisi için doğru zamanın geldiğini nasıl anlarsınız? Jankowski, “Üç aydan uzun bir süredir partneriniz tarafından her gün rahatsız olduğunuz ve tartışmaların biriktiği doğru anı anlayabilirsiniz” diyor.

aile bağları

Ülkeler arası evlat edinme konusunda şüpheci olmak için fazlasıyla yeterli neden var.

Ülkeler arası evlat edinme konusunda şüpheci olmak için fazlasıyla yeterli neden var.

© Kaynak: Haberler çizimi

Madonna gibi ünlüler eskiden “çok kültürlü” aileleriyle kutlanırdı. Ancak bugün uluslararası evlat edinmeler, bir kurtarıcı kompleksine hizmet ettiği için eleştiriliyor. Meslektaşım Milena Wurmstädt, çocukken (+) evlat edinilen ve kaderleri çok farklı olan kadınlarla konuştu. Peru’da doğan Melanie Kleintz, “Üvey annemle hiçbir zaman bir bağlantı bulamadım” dedi. Her zaman annesini asla memnun edemeyeceği hissine kapıldı. Ayrıca Almanya’da okulda kötü deneyimler yaşadı: çocuklar ona yüzünün kirli olduğunu söylediler. Evlat edinen ailen hâlâ şunu iddia ediyor: Seni kurtardık.

Ancak, tüm yabancı benimseyenler kendi tarihlerini eleştirel olarak görmezler. Brezilya’dan evlat edinilen Juliane Baus’un evlatlık ailesiyle iyi bir ilişkisi var. Sık sık evlat edinen ebeveynleriyle yemek yemeye çıkıyor ve onlara vegan restoranları gösteriyor. Biyolojik annesi onu bugüne kadar bulamadı ama bir gün onunla tanışma arzusu devam ediyor. Baus, “Biyolojik anneme şu anda çok iyi durumda olduğumu söylemeye her zaman güçlü bir ihtiyaç duymuşumdur” diyor. “Anneler Günü’nde her zaman biyolojik annemi düşünmek zorundayım.”

iyi dedin

İyi haber şu ki, nefesimizi kontrol edebilir ve bedenimizi ve zihnimizi sakinleştirmek için bilinçli olarak kullanabiliriz. Derin nefes alıp vererek beynimize her şeyin yolunda olduğuna dair bir sinyal göndeririz.
Nadine Nentwig

Haberler köşe yazarı

Hayatın ciddi tarafı

https://www.Haberler/wissen/jugendwort-side-eye-was-deuttet-der-term-wie-benutzt-man-ihn-DKLYBXB54ZAT5P3XP57SWVUPCM.html

https://www.Haberler/wissen/jugendwort-side-eye-was-deuttet-der-term-wie-benutzt-man-ihn-DKLYBXB54ZAT5P3XP57SWVUPCM.html

© Kredi bilgileri: George Peters/iStockphoto/Getty Images

“Ben işim ve iş de benim. İşte bu yüzden işin mükemmel olması gerekiyor, yoksa ben mükemmel olamam.” Aslında farklı bir isme sahip olan işkolik Julia, işle olan ilişkisini böyle anlatıyor. Meslektaşım Vivien Valentiner (+), iki işkolikle işkolikler hakkında konuştu ve işkolikliğin herkesi etkileyebileceğini öğrendi. Araştırmacılar, birisi aşırı ve takıntılı bir şekilde çalıştığında işkoliklikten bahseder. Doktorların uluslararası teşhis kılavuzu ICD-10’da yer alan resmi bir hastalık değildir. Ancak sizi hasta edebilir.

Etkilenen kişiler genellikle baş ağrısı veya sırt ağrısı gibi psikosomatik ve fiziksel şikayetlere sahiptir. Julia’nın durumunda, işkolikliği tükenmişliğe yol açtı. Etkilenen kişilerin depresyon, anksiyete bozuklukları veya tükenmişlik belirtileri göstermeleri durumunda zamanında tıbbi yardım almaları önemlidir. Ayrıca işkoliklikle baş etmenin yolları olduğunun da farkında olmalıdırlar. Örneğin, kimliğinin gizli kalmasını da isteyen Sonja, molaların değerini takdir etmeyi öğrenmiştir ve doğada düzenli olarak rahatlamaktadır. Serbest çalışan bir mimari ressam olarak, ayrıca dört günlük bir haftayı da tanıttı: “Salı günleri çalışmıyorum.”

hayatın güzel yanları

Vejetaryen veya vegan yiyecekler yiyen, bölgesel yiyeceklere büyük değer veren veya sadece sebzeleri seven herkes mutlu olabilir: birinci sınıf mutfak, yerel sebzeleri yeniden keşfetti. Yazarımız Hannes Finkbeiner’in bildirdiği gibi, sadece 20 yıl önce sebzeler genellikle gurme restoranlarında yalnızca dekoratif bir aksesuardı, ancak aşçılar artık farklı sebze çeşitleriyle deneyler yapıyor.

Şef Andree Köthe, tamamen olgunlaştığında malzemelerini hasat etmek için Franken sarımsak bölgesinin sebze tarlalarında geziniyor. İlke, bir şefin en iyi durumda olan mevsimlik malzemelerle bir menü hazırladığı Kaiseki mutfağından tanıdıktır. “Doğaya yakın olmak ve doğayı deneyimlemekle bir ilgisi var. Bir anın ruhu bir tabakta yakalanır,” diye açıklıyor Japon uzman, aşçı ve filozof Malte Härtig.

Herhangi bir öneriniz veya eleştiriniz varsa, lütfen doğrudan editör ekibimizle iletişime geçin. magazin@Haberler. Biz mutluyuz!

sende abone ol

Kriz Radarı: Çatışmalar, savaşlar, felaketler – Can Merey tarafından analiz edilen, her Çarşamba yeni.

Gün: Yazı işleri ağı Almanya’dan haber brifingi. Her sabah saat 7’de

Paha biçilemez: Parayla ilgili değerli ipuçları ve arka plan bilgileri – her Çarşamba.

İklim kontrolü: İklim değişikliği hakkında en önemli haberleri ve arka plan bilgilerini alın – her Cuma yeni.

Başkent Radarı: Hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve geçmişler. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

N’aber, Amerika? ABD haber bülteni, her iki Salı günü siyaset, toplum ve kültürdeki gelişmeler hakkında arka plan bilgileri sağlar.

Akış Ekibi: Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.